Alex_M

Alex_M

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1760]

Dip szczypiorkowy

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 8

Dip szczypiorkowy pasuje do pieczonych warzyw i mięsa z grilla

Dip szczypiorkowy Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Dip szczypiorkowy

 

 

Sposób przygotowania:

Dip szczypiorkowy
Dymkę ze szczypiorkiem dokładnie umyć, osuszyć. Odciąć brzydkie końcówki. Szczypior posiekać grubiej, cebulki drobniej. Do miski wrzucić 1 szklankę jogurtu greckiego, dodać pół szklanki majonezu, doprawić solą i pieprzem białym, dodać łyżeczkę soku z cytryny i szczyptę cukru. Dokładnie wymieszać. Dodać cebulki i szczypior, troszkę odłożyć do dekoracji, wymieszać. Dip nałożyć do miseczek, każdą porcję posypać odłożonym wcześniej szczypiorkiem. Podawać do pieczonych warzyw lub mięsa z grilla
Dip szczypiorkowy
Cebulki ze szczypiorkiem dokładnie umyć i osuszyć następnie posiekać

Tagi:

dip sosy