justka.zet

justka.zet

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 137]

Dipy Świdnicki

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 1

W Świdnickich dipach mozna moczyc marchewki, seler naciowy, rzodkiewki, kalarepę, a nawet kalafior.

Dipy Świdnicki

Składniki:

Dipy Świdnicki

 

  • majonez Świdnicki,
  • jogurt naturalny,
  • przyprawy Świdnicki

Sposób przygotowania:

Dipy Świdnicki
Jogurt z majonezem mieszamy i dzielimy na trzy porcje. Do pierwszej dodajemy wyciśnięty duży ząbek czosnku, oregano oraz sól i pieprz. Do drugiej porcji wsypujemy ostrą i słodką paprykę i dodajemy jedną dużą łyżkę ketchupu. Trzeci dip przyrządzamy z curry, pieprzu ziołowego, soli i przyprawy warzywnej.