Sposób przygotowania:
Gołąbki drobiowe z ryżem z kapusty ufo
Ryż do gołąbków ugotować w urządzeniu na programie ryż, wystudzić.
Z kapusty płaskiej ufo wyciąć głąb, opłukać wodą i na talerzu do mikrofali na 800 Wat na 8 minut, ściągać liście i jeśli trzeba, bo dalsze liście twarde to resztę kapusty opłukać i do mikrofali na 5 minut, z liści ściąć gruby nerw.
Do ryżu w dużej misce dać mielone mięso drobiowe, kucharka, paprykę ostrą i słodką, pieprz mielony, jajka i dokładnie ręką wyrobić do połączenia składników.
Na każdy liść nakładać porcję farszu, zawijać ciasno liście.
Na dnie misy multicookera położyć kilka małych liści, układać gołąbki, wsypać ziele angielskie, liść laurowy, wierzch nakryć resztą liści, wlać sok pomidorowy, wlać wodę. Zamknąć pokrywę, ustawić program gołąbki i gotować do zakończenia programu, wystudzić.
Gołąbki wyjąć do innego naczynia. Pozostały wywar wylać do mniejszego garnka, dolać z 3 szklanki wody, wsypać mąkę, dać śmietanę, sól do smaku i mieszać rózgą cały czas do zagotowania i zagęszczenia sosu. Na większym ogniu gdy się zagęści zdjąć garnek z ognia, podawać z gołąbkami sos.
Z kapusty płaskiej ufo wyciąć głąb, opłukać wodą i na talerzu do mikrofali na 800 Wat na 8 minut, ściągać liście i jeśli trzeba, bo dalsze liście twarde to resztę kapusty opłukać i do mikrofali na 5 minut, z liści ściąć gruby nerw.
Do ryżu w dużej misce dać mielone mięso drobiowe, kucharka, paprykę ostrą i słodką, pieprz mielony, jajka i dokładnie ręką wyrobić do połączenia składników.
Na każdy liść nakładać porcję farszu, zawijać ciasno liście.
Na dnie misy multicookera położyć kilka małych liści, układać gołąbki, wsypać ziele angielskie, liść laurowy, wierzch nakryć resztą liści, wlać sok pomidorowy, wlać wodę. Zamknąć pokrywę, ustawić program gołąbki i gotować do zakończenia programu, wystudzić.
Gołąbki wyjąć do innego naczynia. Pozostały wywar wylać do mniejszego garnka, dolać z 3 szklanki wody, wsypać mąkę, dać śmietanę, sól do smaku i mieszać rózgą cały czas do zagotowania i zagęszczenia sosu. Na większym ogniu gdy się zagęści zdjąć garnek z ognia, podawać z gołąbkami sos.