Kulinarna Chwila

Kulinarna Chwila

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1053]

Roladki w sosie paprykowy z pieczarkami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 7
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Najlepszy przepis na pyszne zrazy, ten smak jest rewelacyjny. Z wieprzowiny możemy otrzymać pyszne oraz banalnie proste dania. Smak wieprzowiny możemy wzbogacić po przez dodanie niesamowitych dodatków takich jak pieczarki.

Roladki w sosie paprykowy z pieczarkami

Składniki:

Roladki w sosie paprykowy z pieczarkami

 

Sposób przygotowania:

Roladki w sosie paprykowy z pieczarkami

I

Roladki w sosie paprykowy z pieczarkami

1. Cebulę obieram, drobno kroję, smażę na rozgrzanym oleju. Do cebuli dodaję pieczarki pokrojone w pół plasterki. Po 10 minut smażenia doprawiam pieprzem oraz solą.

II

Roladki w sosie paprykowy z pieczarkami

2. Mięso kroję w plastry, rozbijam, doprawiam pieprzem oraz solą. Na każdy kawałku mięsa układam pół plasterka żółtego sera oraz łyżkę farszu grzybowego.

III

Roladki w sosie paprykowy z pieczarkami

3. Mięso zwijam w roladki, obtaczam w mące i smażę na rozgrzanym oleju.
4. Do pozostałego farszu grzybowego dodaję pastę paprykową, wlewam pół szklanki wody. Sos paprykowy łączę z roladkami i gotuję około 20 minut.

IV

5. Danie gotowe, podaję z ziemniakami i surówką.
6. Smacznego.


Tagi:

roladki dania