Sposób przygotowania:
Roladki w sosie paprykowy z pieczarkamiI
![Roladki w sosie paprykowy z pieczarkami Roladki w sosie paprykowy z pieczarkami](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_PRZEPISU_ETAP/roladki-w-sosie-paprykowy-z-pieczarkami-595537.jpg)
1. Cebulę obieram, drobno kroję, smażę na rozgrzanym oleju. Do cebuli dodaję pieczarki pokrojone w pół plasterki. Po 10 minut smażenia doprawiam pieprzem oraz solą.
II
![Roladki w sosie paprykowy z pieczarkami Roladki w sosie paprykowy z pieczarkami](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_PRZEPISU_ETAP/roladki-w-sosie-paprykowy-z-pieczarkami-595538.jpg)
2. Mięso kroję w plastry, rozbijam, doprawiam pieprzem oraz solą. Na każdy kawałku mięsa układam pół plasterka żółtego sera oraz łyżkę farszu grzybowego.
III
![Roladki w sosie paprykowy z pieczarkami Roladki w sosie paprykowy z pieczarkami](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_PRZEPISU_ETAP/roladki-w-sosie-paprykowy-z-pieczarkami-595539.jpg)
3. Mięso zwijam w roladki, obtaczam w mące i smażę na rozgrzanym oleju.
4. Do pozostałego farszu grzybowego dodaję pastę paprykową, wlewam pół szklanki wody. Sos paprykowy łączę z roladkami i gotuję około 20 minut.
IV
5. Danie gotowe, podaję z ziemniakami i surówką.
6. Smacznego.