Sposób przygotowania:
Kotleciki wołowe w sosie grzybowym
Mielone mięso z wołowiny w misce dobrze ręką wyrobić na kleistą masę z jajkami, posiekaną cebulą, przyprawą do mięsa z wołowiny, pieprzem mielonym, przyprawą w płynie, bułką odciśniętą z wody, mąką pszenną.
Do urządzenia wlać olej, zwilżonymi dłońmi formować z części mięsa nie duże kotleciki i wkładać do misy, zamknąć pokrywę, program pieczenie 160 C, 50 minut, pierwszą część kotlecików smażyć na rumianko po 6 minut z każdej strony.
Usmażone wyjąć na talerz i powtórzyć z reszty mięsa kotleciki i też po 6 minut.
Do usmażonych dodać te pierwsze kotleciki, wlać wodę, dodać zmielone suszone podgrzybki (mielę w młynku do kawy-przeznaczony do takich akcji), ziele angielskie, liść laurowy, zamknąć pokrywę i gotować 20 minut.
Sól do smaku wymieszać ze śmietaną, wodą i wlać do kotlecików, gotować do końca programu, podawać z czym się lubi.
Do urządzenia wlać olej, zwilżonymi dłońmi formować z części mięsa nie duże kotleciki i wkładać do misy, zamknąć pokrywę, program pieczenie 160 C, 50 minut, pierwszą część kotlecików smażyć na rumianko po 6 minut z każdej strony.
Usmażone wyjąć na talerz i powtórzyć z reszty mięsa kotleciki i też po 6 minut.
Do usmażonych dodać te pierwsze kotleciki, wlać wodę, dodać zmielone suszone podgrzybki (mielę w młynku do kawy-przeznaczony do takich akcji), ziele angielskie, liść laurowy, zamknąć pokrywę i gotować 20 minut.
Sól do smaku wymieszać ze śmietaną, wodą i wlać do kotlecików, gotować do końca programu, podawać z czym się lubi.