Sposób przygotowania:
Domowe baunty
Wiórki mieszamy z mlekiem skondensowanym i przesianym cukrem pudrem. Powstałą masę wykładamy do foremek i mocno dociskamy. Ja użyłam silikonowe foremki do muffin, kokosową masę nakładałam do połowy wysokości. Foremki z masą wstawiamy do zamrażarki na minimum 1h (masa musi dobrze stwardnieć). Czekoladę rozpuszczamy w miseczce (w kąpieli wodnej) - studzimy. Foremki wyjmujemy z zamrażarki i do każdej nakładamy porcję czekolady (tak aby dokładnie pokryła masę kokosową. Ponownie wstawiamy do zamrażarki aby czekolada stwardniała. Ponownie wyjmujemy foremki, po kolei z każdej wyjmujemy nadzienie, układamy na pergaminie do pieczenia (stroną z czekoladą skierowaną do dołu) i dokładnie polewamy czekoladą. wstawiamy do lodówki. Batoniki przechowujemy w suchym zamykanym pojemniku.
marietta