Sposób przygotowania:
Domowe dekoracje do tortow.
Do miski wsypac cukier puder, make ziemniaczana, glukoze, lekko wymieszac. Galaretke wsypac do szklanki , zalac pol szklanki wrzacej wody. I szybko i energicznie wymieszac. Tak aby nie powsaly grudki. Caly czas mieszac gdy lekko ostygnie wlac do miski z cukrem pudem i ugniatac jak makaron, podsypywac maka i cukrem, ostroznie gdy bedzie zaduzzo maki ziemniaczanej beda pekaly i nie bedaa sie sklejaly. Gdy masa bedzie gladka i wyrobiona. Rozwalkowac na stolnicy. I wykrawac krazki i sklejac jeden po drugim. Robic to w miare szybko bo masa wysycha. Uformowane rozyczki klasc na talerzyku i wylozonej foli aluminiowej. Odstawic w suche miejsce aby stardnialy. Listki ja wykrawalam nozem a dodalam zolta galaretke i kakao. Mozna tez dodac zielona galaretke. Tez swietnie sie prezentuja na torcie.
Olis <3