gosiek i edzia

gosiek i edzia

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 228]

Domowe lody jagodowe

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Domowe lody są o wiele zdrowsze niż te kupne. Przygotowanie jest szybkie, ale musimy długo czekać aż się zamrożą.

Domowe lody jagodowe

Składniki:

Domowe lody jagodowe

 

  • 1 szklanka jogurtu
  • 15 dag jagód
  • 4 żółtka
  • 10 dag cukru
  • kolorowa posypka
  • polewa czekoladowa do lodów

Sposób przygotowania:

Domowe lody jagodowe
Jagody dokładnie umyj i osusz. 1 szklankę jogurtu zmiksuj z jagodami na gładką masę. 4 żółtka utrzyj z 10 dag cukru. Utarty wcześniej jogurt z jagodami dokładnie wymieszaj z mieszanką żółtek z cukrem. Przełóż do miski lub pudełka i zamrażaj 3-4 godziny. Gotowe lody udekoruj polewą czekoladową i kolorową posypką.

Tagi:

lody lody