Sposób przygotowania:
Domowe lody kokosowe
Śmietankę razem z cukrem ubijamy na sztywno.
Następnie dodajemy po 1 łyżce mleczka kokosowego i cały czas miksujemy aż śmietanka połączy się dokładnie z mleczkiem kokosowym.
Na koniec dodajemy wiórki kokosowe i jeszcze chwilę razem miksujemy.
Przekładamy masę do pojemnika w którym będziemy mrozić lody.
Na wierzchu posypujemy wiórkami i wstawiamy lody do zamrażarki na minimum 3 godziny a najlepiej na całą noc.
Następnie dodajemy po 1 łyżce mleczka kokosowego i cały czas miksujemy aż śmietanka połączy się dokładnie z mleczkiem kokosowym.
Na koniec dodajemy wiórki kokosowe i jeszcze chwilę razem miksujemy.
Przekładamy masę do pojemnika w którym będziemy mrozić lody.
Na wierzchu posypujemy wiórkami i wstawiamy lody do zamrażarki na minimum 3 godziny a najlepiej na całą noc.