Sposób przygotowania:
Smażone lody na deser
Blachę do pieczenia wyłóż papierem do pieczenia.
Zmieszaj ze sobą lody, czekoladę, orzechy, precelki i żurawinę. Za pomocą łyżki do lodów umieść gałki na przygotowanej blasze do pieczenia. Zamrażaj przez minimum godzinę.
Zblenduj płatki kukurydziane i herbatniki. Przesyp do miseczki a następnie wymieszaj z wiórkami kokosowymi. Każdą z gałek obtocz w mieszance, następnie w jajku i jeszcze raz w mieszance. Zamrażaj kolejną godzinę lub do czasu aż będą bardzo twarde.
W między czasie rozpuść czekoladę w kąpieli wodnej. Zmieszaj z kremem czekoladowym i pozostaw.
Rozgrzej olej na patelni. Gałki w panierce obsmażaj po 30 sekund z każdej strony aż będą złotego koloru. Odsącz nadmierną ilość tłuszczu w papierowy ręcznik. Podawaj z sosem czekoladowym i listkiem mięty.
Przepis z Polsat Food Network
Zmieszaj ze sobą lody, czekoladę, orzechy, precelki i żurawinę. Za pomocą łyżki do lodów umieść gałki na przygotowanej blasze do pieczenia. Zamrażaj przez minimum godzinę.
Zblenduj płatki kukurydziane i herbatniki. Przesyp do miseczki a następnie wymieszaj z wiórkami kokosowymi. Każdą z gałek obtocz w mieszance, następnie w jajku i jeszcze raz w mieszance. Zamrażaj kolejną godzinę lub do czasu aż będą bardzo twarde.
W między czasie rozpuść czekoladę w kąpieli wodnej. Zmieszaj z kremem czekoladowym i pozostaw.
Rozgrzej olej na patelni. Gałki w panierce obsmażaj po 30 sekund z każdej strony aż będą złotego koloru. Odsącz nadmierną ilość tłuszczu w papierowy ręcznik. Podawaj z sosem czekoladowym i listkiem mięty.
Przepis z Polsat Food Network