Sposób przygotowania:
Jogurtowa pianka z białą czekoladą i porzeczką
W garnku na kąpielą wodną rozpuszczamy czekoladę, odstawiamy do wystudzenia.
Żelatynę rozpuszczamy w wrzątku, odstawiamy do wystudzenia.
Do dużej miski przekładamy jogurt naturalny, dodajemy ziemną czekoladę i żelatynę oraz wsypujemy cukier puder.
Miksujemy do połączenia się składników.
Masę wylewamy do tortownicy ( jeśli używamy fory nie otwieranej wyłóżmy ją papierem do pieczenia).
Odstawiamy do lodówki do lekkiego stężenia.
W tym czasie galaretkę rozpuszczamy w 300 ml wrzątku, odstawiamy do wystudzenia i lekkiego stężenia.
Wierzch ciasta posypujemy porzeczką, wylewamy galaretkę.
Pozostawiamy w lodówce na kolejne 2-3 godz a najlepiej na noc.
Żelatynę rozpuszczamy w wrzątku, odstawiamy do wystudzenia.
Do dużej miski przekładamy jogurt naturalny, dodajemy ziemną czekoladę i żelatynę oraz wsypujemy cukier puder.
Miksujemy do połączenia się składników.
Masę wylewamy do tortownicy ( jeśli używamy fory nie otwieranej wyłóżmy ją papierem do pieczenia).
Odstawiamy do lodówki do lekkiego stężenia.
W tym czasie galaretkę rozpuszczamy w 300 ml wrzątku, odstawiamy do wystudzenia i lekkiego stężenia.
Wierzch ciasta posypujemy porzeczką, wylewamy galaretkę.
Pozostawiamy w lodówce na kolejne 2-3 godz a najlepiej na noc.