Sposób przygotowania:
Domowe lody kokosowe, straciatella i jeżynowe
Jajka sparzamy we wrzątku. Białka ubijamy na sztywno z 4 łyżkami cukru pudru. Odstawiamy.
Śmietanę ubijamy z pozostałym cukrem. Do białek porcjami dodajemy bitą śmietanę i bardzo delikatnie mieszamy.
Gotową masę dzielimy na 3 części. Do jednej części dodajemy startą na grubych oczkach czekoladę, do drugiej wiórki kokosowe, do trzeciej zblendowane jeżyny.
Dokładnie mieszamy każdą masę z osobna.
Masy przekładamy do osobnych pojemniczków i wstawiamy na całą noc do zamrażarki. Smacznego :)
Śmietanę ubijamy z pozostałym cukrem. Do białek porcjami dodajemy bitą śmietanę i bardzo delikatnie mieszamy.
Gotową masę dzielimy na 3 części. Do jednej części dodajemy startą na grubych oczkach czekoladę, do drugiej wiórki kokosowe, do trzeciej zblendowane jeżyny.
Dokładnie mieszamy każdą masę z osobna.
Masy przekładamy do osobnych pojemniczków i wstawiamy na całą noc do zamrażarki. Smacznego :)