Sposób przygotowania:
Lody bananowo-kokosowe
1. Obrane banany, mleczko kokosowe ( biała część ) i wiórki kokosowe przekładamy do miski, następnie za pomocą blendera ręcznego miksujemy przez kilka minut, aż masa nabierze puszystości.
2. Tak przygotowaną masę przekładamy do zamykanego pojemnika i wstawiamy do zamrażalnika.
3. Podczas mrożenia masę często mieszamy.
4. Gdy masa lodowa będzie miała odpowiednią konsystencję lody nakładamy do waflowych rożków, dekorujemy posypką cukrową i wiórkami.
5. Podajemy od razu po przygotowaniu.
6. Życzę smacznego.
Rady:
Z przepisy wychodzi 4 porcje lodów. Najlepiej podać je zaraz gdy będą miały odpowiednią konsystencje, ponieważ pozostawione na dłużej w zamrażalniku bardzo stwardnieją.
2. Tak przygotowaną masę przekładamy do zamykanego pojemnika i wstawiamy do zamrażalnika.
3. Podczas mrożenia masę często mieszamy.
4. Gdy masa lodowa będzie miała odpowiednią konsystencję lody nakładamy do waflowych rożków, dekorujemy posypką cukrową i wiórkami.
5. Podajemy od razu po przygotowaniu.
6. Życzę smacznego.
Rady:
Z przepisy wychodzi 4 porcje lodów. Najlepiej podać je zaraz gdy będą miały odpowiednią konsystencje, ponieważ pozostawione na dłużej w zamrażalniku bardzo stwardnieją.
gusia1000
Babeczka35
Dziękuję:)