Sposób przygotowania:
Domowe lody malinowe
Maliny zmiksować na mus. Przetrzeć przez gęste sito aby pozbyć się pesteczek. Do miski przelać mleko słodzone. Dodać przetarte maliny i zmiksować.
Śmietankę ubić na sztywno i dodać do malinowej masy, delikatnie wymieszać łyżką. Następnie gotową masę przelać do pojemnika, przykryć i wstawić do zamrażarki.
Mrozić ok 3 godzin, w trakcie tego mrożenia co 30 minut masę dokładnie wymieszać (można mikserem na najniższych obrotach).
Potem mrozić jeszcze kolejne 5-6 godzin ale już bez mieszania.
Śmietankę ubić na sztywno i dodać do malinowej masy, delikatnie wymieszać łyżką. Następnie gotową masę przelać do pojemnika, przykryć i wstawić do zamrażarki.
Mrozić ok 3 godzin, w trakcie tego mrożenia co 30 minut masę dokładnie wymieszać (można mikserem na najniższych obrotach).
Potem mrozić jeszcze kolejne 5-6 godzin ale już bez mieszania.
SylaUla