Sposób przygotowania:
Owsianka z musem malinowym
Do rondelka wlej mleko razem z wodą, zagotuj. Na gotujące się mleko wsyp płatki owsiane. Gotuj je około 10 - 15 minut, aż będą miękkie. Pod koniec gotowania dodaj łyżkę miodu oraz cynamon - według uznania.
Szklankę świeżych lub mrożonych malin zasyp dwiema łyżeczkami cukru i zblenduj na gładką masę ( jeżeli używaj mrożonych malin najpierw podgrzej je w mikrofali, aby nie były zupełnie twarde).
W salaterce układaj warstwami owsiankę oraz mus z malin. Na wierzchu owsianki ułóż całe owoce.
Szklankę świeżych lub mrożonych malin zasyp dwiema łyżeczkami cukru i zblenduj na gładką masę ( jeżeli używaj mrożonych malin najpierw podgrzej je w mikrofali, aby nie były zupełnie twarde).
W salaterce układaj warstwami owsiankę oraz mus z malin. Na wierzchu owsianki ułóż całe owoce.