Sposób przygotowania:
Szerbet malinowy
Maliny zmiksować w blenderze, kolejno przetrzeć przez sitko, tak aby nie było pestek. Włożyć do lodówki. Cukier z miodem rozpuścić w rondlu z grubym dnem.
Mieszając, gotować przez kilka minut na wolnym ogniu. Zdjąć garnek z ognia i energicznie ubijając trzepaczką wlać strumieniem mleko.
Przygotować drugie naczynie z lodowatą wodą, do którego szybko wstawić masę. Schłodzić. Kolejno wlać mus malinowy i zmiksować. Wlać sok z cytryny. Przelać do plastikowego pojemnika, wyrównać, zamknąć przykrywką, Wstawić do zamrażarki na ok. 6 godzin.
Jeśli zostawimy go na więcej godzin w zamrażalniku, wystarczy włożyć go do lodówki, aby trochę zmiękł.
Mieszając, gotować przez kilka minut na wolnym ogniu. Zdjąć garnek z ognia i energicznie ubijając trzepaczką wlać strumieniem mleko.
Przygotować drugie naczynie z lodowatą wodą, do którego szybko wstawić masę. Schłodzić. Kolejno wlać mus malinowy i zmiksować. Wlać sok z cytryny. Przelać do plastikowego pojemnika, wyrównać, zamknąć przykrywką, Wstawić do zamrażarki na ok. 6 godzin.
Jeśli zostawimy go na więcej godzin w zamrażalniku, wystarczy włożyć go do lodówki, aby trochę zmiękł.
SylaUla