Sposób przygotowania:
Domowe lody truskawkowe
1. Truskawki płuczemy,osuszamy i usuwamy szypułki.
2. Do kubka miksera dajemy jogurt naturalny i truskawki,dokładnie miksujemy.Jeżeli jest zbyt kwaśne dodajemy cukier do smaku i chwilę miksujemy.
3. Dobrze schłodzoną śmietankę ubijamy na sztywno,dodajemy do niej jogurt z truskawkami i delikatnie mieszamy.
4. Masę przekładamy do zamykanego pojemnika i wstawiamy do zamrażalnika na kilka godzin.Od czasu do czasu masę lodową dokładnie mieszamy.
2. Do kubka miksera dajemy jogurt naturalny i truskawki,dokładnie miksujemy.Jeżeli jest zbyt kwaśne dodajemy cukier do smaku i chwilę miksujemy.
3. Dobrze schłodzoną śmietankę ubijamy na sztywno,dodajemy do niej jogurt z truskawkami i delikatnie mieszamy.
4. Masę przekładamy do zamykanego pojemnika i wstawiamy do zamrażalnika na kilka godzin.Od czasu do czasu masę lodową dokładnie mieszamy.