Ewa27

Ewa27

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 286]

Domowe masło czekoladowe

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Pyszna, smaczna, szybka i bardzo prosta propozycja na wyjątkową pastę na kanapki. Masło czekoladowe domowej roboty smakuje wyśmienicie.

Domowe masło czekoladowe

Składniki:

Domowe masło czekoladowe

na masło czekoladowe

  • 200 g masła
  • 200 g czekolady gorzkiej
  • 30 g cukru pudru

Sposób przygotowania:

Domowe masło czekoladowe
Czekoladę łamiemy na drobne kawałki. Rozpuszczamy w kąpieli wodnej. Studzimy. Miękkie masło ucieramy z cukrem pudrem na puch. Do ubitego masła dodajemy wolnym strumieniem rozpuszczoną czekoladę. Miksujemy. Masę umieszczam w szczelnym naczyniu np: słoiczku. Przechowuję szczelnie zamknięte w lodówce.

Tagi:

czekolada krem