Sposób przygotowania:
Domowe masło orzechowe
Orzeszki umieścić w malakserze lub blenderze i miksować na najwyższych obrotach, aż z orzeszków wydzieli się olej i powstanie kremowe, gładkie i oleiste masło (może to potrwać nawet kilkanaście minut).
Gotowe masło orzechowe przełożyć do słoiczka, szczelnie zamknąć i przechowywać w lodówce do miesiąca (teraz można dodać również drobno posiekane orzeszki, dzięki czemu otrzymamy masło orzechowe crunchy) Jeśli zacznie oddzielać się olej, należy dobrze wymieszać.
Smacznego!
Gotowe masło orzechowe przełożyć do słoiczka, szczelnie zamknąć i przechowywać w lodówce do miesiąca (teraz można dodać również drobno posiekane orzeszki, dzięki czemu otrzymamy masło orzechowe crunchy) Jeśli zacznie oddzielać się olej, należy dobrze wymieszać.
Smacznego!