Sposób przygotowania:
Cytrynowe omleciki
Z 1 cytryny wyciskamy sok z cytryny. Białka oddzielamy od żółtek. Białka ubijamy na sztywno.
Mąkę łączymy z żółtkami. Krótko miksujemy. .Dodajemy sok z cytryny. Miksujemy.
Do masy dodajemy w dwóch partiach ubite białka. Mieszamy drewnianą łyżką. Rozgrzewamy patelnie.
Na rozgrzaną patelnie lejemy odrobinę oleju. Na rozgrzanym tłuszczu smażymy małe omleciki.
Usmażone omleciki studzimy. Dekorujemy cukrem pudrem.
Mąkę łączymy z żółtkami. Krótko miksujemy. .Dodajemy sok z cytryny. Miksujemy.
Do masy dodajemy w dwóch partiach ubite białka. Mieszamy drewnianą łyżką. Rozgrzewamy patelnie.
Na rozgrzaną patelnie lejemy odrobinę oleju. Na rozgrzanym tłuszczu smażymy małe omleciki.
Usmażone omleciki studzimy. Dekorujemy cukrem pudrem.