peggi

peggi

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 227]

Domowe Raffaello

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Każdy z nas próbował choć raz kokosowe kulki kupowane w sklepie, domowe Raffaello jest jednak o niebo lepsze!

Domowe Raffaello Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Domowe Raffaello

 

  • 200g masła
  • 0,5 szklanki cukru pudru
  • 2 żółtka
  • 150g wiórków kokosowych
  • 200g herbatników
  • 100g migdałów

Sposób przygotowania:

Domowe Raffaello
Migdały parzymy i obieramy. Herbatniki drobno kruszymy - niezły sposób na wyżycie się za pomocą wałka ;-). Masło ucieramy z cukrem pudrem, dodajemy żółtka, połowę wiórków kokosowych i herbatniki - dokładnie mieszamy i wstawiamy masę do lodówki na około 2h. Po tym czasie stężałą masę wyjmujemy z lodówki i formujemy małe kulki - do każdej wkładamy jednego migdała. Obtaczamy w pozostałych wiórkach kokosowych. Nie liczyłam ile wyszło kulek ale było ich wystarczająco dużo żeby objadły się trzy osoby ;-)
Domowe Raffaello
Niebiański smak kokosowej kulki to właśnie Domowe Raffaello