Sposób przygotowania:
Domowe tortilla
Mąkę, sól, olej i wodę zagniatam w misce na ciasto. Gdy już jest ogrobinę połączone na stolnicę posypuję mąkę i wykładam ciasto. Dokładnie ugniatam na stolnicy aby powstało jednolite ciasto. Gdy już jest gotowe odkładam przykryte szmatką aby odpoczeło.
Następnie ciasto dzielę na 4-6 części i z każdej z nich tworzę placki cienko je wałkując. Staram się by placki były możliwie jak najbardziej okrągłe i miały rozmiar zbliżony do patelni na której będę je smażyć.
Przygotowane placki kładę na rozgrzaną suchą patelnię i smażę po obu stronach przez 30 sekund każda.
Następnie ciasto dzielę na 4-6 części i z każdej z nich tworzę placki cienko je wałkując. Staram się by placki były możliwie jak najbardziej okrągłe i miały rozmiar zbliżony do patelni na której będę je smażyć.
Przygotowane placki kładę na rozgrzaną suchą patelnię i smażę po obu stronach przez 30 sekund każda.