pacpaw

pacpaw

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1427]

Domowy burger

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

lepsze niż w mc donaldzie :o)

Domowy burger Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Domowy burger

 

  • wołowina 50 dag,
  • papryka suszona chili suszona 1/2,
  • majeranek 1 łyżeczka,
  • sól do smaku,
  • pieprz czarny mielony do smaku,
  • żółtko 1,
  • czosnek ząbek 1,

Sposób przygotowania:

Domowy burger
Wołowinę przepuszczamy jeden raz przez maszynkę do mielenia mięsa. Dodajemy drobno pokrojoną paprykę chili wraz z czosnkiem, sól oraz pieprz czarny do smaku. Wbijamy żółtko i urabiamy mięso na jednolitą masę. Następnie formujemy burgery z mięsa i odstawiamy na 2 godziny do lodówki. Smażymy na patelni grillowej lub grillu na ciemno. Smacznego.
Domowy burger
Wymieszane mięso wołowe mielone z przyprawami i jajkiem
Domowy burger
Uformowane burgery wołowe odstawiamy do lodówki na 2 godziny
Domowy burger
Odstane burgery łatwiej dają się grillować i się nie rozpadają
Domowy burger
Burgery wołowe grillujemy do momentu uzyskania ciemnego koloru

Tagi:

wołowina