akrobatka2

akrobatka2

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 594]

Domowy kisiel porzeczkowy

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Domowy kisiel porzeczkowy, to dobry pomysł, gdy mamy ochotę na coś prostego i słodkiego. Jego przygotowanie zajmuję dosłownie chwilkę. Warto zrobić samemu w domu. Będzie zdrowiej :D Polecam!

Domowy kisiel porzeczkowy

Składniki:

Domowy kisiel porzeczkowy

 

 

Sposób przygotowania:

Domowy kisiel porzeczkowy
1. Porzeczki, cukier i 1 szklankę wody umieścić w garnku i zagotować. Następnie przetrzeć przez sitko, aby pozbyć się pestek porzeczek. Ponownie umieścić w garnuszku i doprowadzić do wrzenia. 2. Przesianą mąkę rozpuścić w pozostałej wodzie. Mieszankę dodać do gotujących się porzeczek. Cały czas mieszając gotować do zgęstnienia. 3. Jeszcze ciepły kisiel przelać do 4 pucharków, lub wysokich szklanek. Udekorować porzeczkami. Można jeść zarówno na ciepło jak i na zimno. Smacznego!