Sposób przygotowania:
Domowy likier malibu
Do jednego dużego słoika, lub dwóch mniejszych wsypujemy wiórki kokosowe i zalewamy je spirytusem. Dokładnie zakręcamy zakrętkę i potrząsamy słoikiem. Tak przygotowane wiórki odstawiamy na 3-4 dni, żeby spirytus mógł przejść ich smakiem i aromatem. Codziennie potrząsamy słoikiem, żeby wszystkie wiórki nasiąkły spirytusem. Po 3-4 dniach dokładnie i mocno odcedzamy spirytus od wiórek. Mój patent to najpierw odcedzenie na sitku, a następnie wyciśnięcie pozostałego spirytusu przez tetrową pieluchę. Wiórki wyrzucamy, lub możemy użyć ich przy pieczeniu ciasta. Do odcedzonego spirytusu wlewamy zagęszczone mleko niesłodzone i mleko słodzone. Całość dokładnie miksujemy przez 3 minuty. Tak przygotowany likier przelewamy do butelek po wódce i przechowujemy w lodówce. Po 24 godzinach możemy rozkoszować się jego słodkim, kokosowo mlecznym smakiem!