graciana3

graciana3

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 245]

likier malibu

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

likier niczym nie różni się od tego kupowanego w sklepie,a zrobienie go jest tańsze niż gdyby kupić gotowy likier w sklepie

likier malibu

Składniki:

likier malibu

 

  • 0,5 litra wódki
  • 10 deko wiórek kokosowych
  • 1 puszka mleka skondensowanego słodkiego
  • 1 puszka mleka skondensowanego nie słodzonego

 

 

Sposób przygotowania:

likier malibu
do dużego słoika wsypać wiórka ,zalać ich wódką ,słoik szczelnie zamknąć i zostawić na 2 dni ,aby się wiórka moczyły w wódce,po 2 dniach przez gazę odlać wódkę a wiórki dobrze wycisnąć z wódki i je wyrzucić,słoik dobrze wymyć wlać do niego ponownie wódkę w której moczyły się wiórka ,do wódki wlać obydwa mleka i dobrze wymieszać ,odstawić na 1 tydzień wódkę z mlekami,po tygodniu wódkę z mlekami dobrze zmiksować i rozlać do butelek ,butelki zostawić w lodówce na 1 tydzień ,po tygodniu likier jest gotowy do spożycia ,podawać schłodzony