Sposób przygotowania:
Domowy makaron waniliowy z truskawkami
Mąkę przesiej nad stolnicą po czym wbij do niej dwa całe jajka, laskę wanilii przetnij wzdłuż i wyskrob z niej miąższ. Po dodaniu wanilii ciasto można zacząć zagniatać stopniowo dodając ciepłą wodę.
Ciasto makaronowe powinno być gładkie i elastyczne ale nie za luźne. Po uzyskaniu odpowiedniej konsystencji ciasto cienko rozwałkuj po czym wycinaj z niego długie wstążki, gotowy makaron rzucaj na wrzącą wodę i gotuj do momentu aż wypłynie.
Po ugotowaniu podawaj z truskawkami i bitą śmietaną.
Ciasto makaronowe powinno być gładkie i elastyczne ale nie za luźne. Po uzyskaniu odpowiedniej konsystencji ciasto cienko rozwałkuj po czym wycinaj z niego długie wstążki, gotowy makaron rzucaj na wrzącą wodę i gotuj do momentu aż wypłynie.
Po ugotowaniu podawaj z truskawkami i bitą śmietaną.
superbaba4
Jagodowa
Magdalena88