Sposób przygotowania:
Ziołowe kotlety z karkówki
Czosnek obrałam, przecisnęłam przez praskę do dużej miski, wymieszałam z oliwą. Następnie dodałam suszone zioła: tymianek i czosnek niedźwiedzi oraz sól i pieprz.
W tak przygotowanej marynacie dokładnie otoczyłam umyte i osuszone mięso. Całość przykryłam i odstawiłam na 30 minut do lodówki.
Po tym czasie rozgrzałam patelnię grillową i usmażyłam kotlety - ok. 10 minut z każdej strony.
Podałam z młodymi ziemniakami i kapustą.
W tak przygotowanej marynacie dokładnie otoczyłam umyte i osuszone mięso. Całość przykryłam i odstawiłam na 30 minut do lodówki.
Po tym czasie rozgrzałam patelnię grillową i usmażyłam kotlety - ok. 10 minut z każdej strony.
Podałam z młodymi ziemniakami i kapustą.