Sposób przygotowania:
Kokardki w sosie ze szpinakiem i marchewkąETAP 1:
![Kokardki w sosie ze szpinakiem i marchewką Kokardki w sosie ze szpinakiem i marchewką](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_PRZEPISU_ETAP/kokardki-w-sosie-ze-szpinakiem-i-marchewka-416374.jpg)
Na patelni rozpuszczamy masło, dodajemy do niego zamrożony szpinak i na wolnym ogniu podgrzewamy.
W międzyczasie makaron gotujemy według przepisu na opakowaniu.
ETAP 2:
![Kokardki w sosie ze szpinakiem i marchewką Kokardki w sosie ze szpinakiem i marchewką](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_PRZEPISU_ETAP/kokardki-w-sosie-ze-szpinakiem-i-marchewka-416377.jpg)
Marchewkę obieramy, myjemy i kroimy w kostkę, dodajemy do częściowo rozmrożonego szpinaku i dalej podgrzewamy.
ETAP 3:
![Kokardki w sosie ze szpinakiem i marchewką Kokardki w sosie ze szpinakiem i marchewką](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_PRZEPISU_ETAP/kokardki-w-sosie-ze-szpinakiem-i-marchewka-416379.jpg)
Do szpinaku z marchewką wlewamy śmietankę, dodajemy pokrojoną w kostkę mozzarellę i starty na tarce ser żółty. Całość mieszamy do rozpuszczenia serów i uzyskania jednolitej konsystencji. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem.
ETAP 4:
![Kokardki w sosie ze szpinakiem i marchewką Kokardki w sosie ze szpinakiem i marchewką](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_PRZEPISU_ETAP/kokardki-w-sosie-ze-szpinakiem-i-marchewka-416380.jpg)
Gotowy sos mieszamy z ugotowanym makaronem.