Sposób przygotowania:
Zupa ogórkowa z ryżem i pulpecikami
Do garnka wlać bulion i zagotować. Marchewkę obrać i zetrzeć na tarce na grubych oczkach. Dodać do garnka z bulionem.
Gdy bulion się zagotuje wsypać ryż. Gotować na wolnym ogniu aż ryż będzie prawie miękki. W międzyczasie przygotować pulpeciki.
Do mięsa mielonego dodać kaszę mannę oraz sól i pieprz do smaku. Dokładnie wyrobić masę.
Następnie uformować małe kulki wielkości mniej więcej orzecha włoskiego. Gdy ryż będzie już prawie miękki go garnka wrzucić przygotowane pulpeciki.
Gotować jeszcze kilkanaście minut aż ryż dojdzie i pulpeciki się ugotują. Ogórki kiszone zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Dodać do garnka.
Wszystko gotować jeszcze ze 2 minutki. Zupa po wystygnięciu zgęstnieje więc jeśli ktoś nie lubi takich gęstych zup moze dolać bulionu.
Gdy bulion się zagotuje wsypać ryż. Gotować na wolnym ogniu aż ryż będzie prawie miękki. W międzyczasie przygotować pulpeciki.
Do mięsa mielonego dodać kaszę mannę oraz sól i pieprz do smaku. Dokładnie wyrobić masę.
Następnie uformować małe kulki wielkości mniej więcej orzecha włoskiego. Gdy ryż będzie już prawie miękki go garnka wrzucić przygotowane pulpeciki.
Gotować jeszcze kilkanaście minut aż ryż dojdzie i pulpeciki się ugotują. Ogórki kiszone zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Dodać do garnka.
Wszystko gotować jeszcze ze 2 minutki. Zupa po wystygnięciu zgęstnieje więc jeśli ktoś nie lubi takich gęstych zup moze dolać bulionu.
Magdalena88