Kulinarna Chwila

Kulinarna Chwila

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1053]

Kotlety drobiowe siekane, z młodą kapustką

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 10
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Łatwy sposób na siekane kotleciki. Wszystko do jednej miski, wymieszać i nałożyć łyżką na rozgrzany olej. Jak ktoś nie może smażonego, można upiec w piekarniku.

Kotlety drobiowe siekane, z młodą kapustką

Składniki:

Kotlety drobiowe siekane, z młodą kapustką

 

Sposób przygotowania:

Kotlety drobiowe siekane, z młodą kapustką

ETAP 1:

Drobiowe kotlety siekane z młodą kapustką
mięso i warzywa z przyprawami oraz cebulką

1. Mięso drobno kroimy i przekładamy do miski.
2. Dodajemy drobno pokrojoną kapustę, pokrojoną w małe paseczki paprykę, obraną i drobno pokrojoną cebulę, doprawiamy papryką ostrą oraz solą.

ETAP 2:

Drobiowe kotlety siekane z młodą kapustką
dodajemy jajka oraz mąkę

3. Następnie wbijamy jajka, dodajemy mąki oraz ketchup.

ETAP 3:

Drobiowe kotlety siekane z młodą kapustką
smażymy na rozgrzanym oleju

4. Dokładnie mieszamy i nakładając łyżką smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron.

ETAP 4:

Drobiowe kotlety siekane z młodą kapustką
Kotlety gotowe

6. Kotlety gotowe.
7. Smacznego.