Sposób przygotowania:
Frytki z piekarnika z dipem jogurtowo-majonezowym
1. Ziemniaki należy obrać, a następnie umyć, pokroić je w słupki i zalać zimną wodą. Tak przygotowane odstawić na 10 minut. Po tym czasie ziemniaki odcedzić z wody i bardzo dokładnie osuszyć. Przełożyć je do większej miski, wymieszać z olejem i przyprawą do sałatek i dipów. Tak przygotowane odstawić na kolejne 10 minut.
2. Następnie ziemniaki wyłożyć na blaszkach wyłożonych papierem do pieczenia i piec do miękkości i zrumienienia w temperaturze 190 stopni przez około 30 minut.
3. Majonez, jogurt i przyprawę do dipów i sałatek wymieszać dokładnie w miseczce. Przed podaniem schłodzić dip w lodówce.
4. Gorące frytki oprószyć solą i podawać ze schłodzonym dipem. Smacznego.
Moje rady:
Porcja dla około 4 osób.
2. Następnie ziemniaki wyłożyć na blaszkach wyłożonych papierem do pieczenia i piec do miękkości i zrumienienia w temperaturze 190 stopni przez około 30 minut.
3. Majonez, jogurt i przyprawę do dipów i sałatek wymieszać dokładnie w miseczce. Przed podaniem schłodzić dip w lodówce.
4. Gorące frytki oprószyć solą i podawać ze schłodzonym dipem. Smacznego.
Moje rady:
Porcja dla około 4 osób.
skuter5
Babeczka35
lukrowanepierniczki
Babeczka35
Zgadzam się z Tobą :)