Sposób przygotowania:
Macaroni cheese - mocno serowy makaron
1. Ugotuj makaron według instrukcji na opakowaniu, przelej zimną wodą i przełóż do miski.
2. Patelnię spryskaj olejem w sprayu i zeszklij na nim posiekaną cebulę, czosnek. Mieszając podsmaż 2-3 minuty i dodaj makaron. Zestaw z ognia. Marchew pokrój w półplasterki i zblanszuj razem z różyczkami brokułów.
3. Rosół, koncentrat pomidorowy, musztardę, jajka i śmietanę i zmiksuj na gładki sos. Dodaj 3/4 startego sera i wlej miksturę do mieszanki makaronowej. Dodaj marchewkę i brokuły. Dobrze wszystko razem wymieszaj.
4. Przelej mieszankę do naczynia żaroodpornego i posyp pozostałym serem.
5. Zapiekaj w temperaturze 200 stopni przez 20 minut, aż wierzch będzie złoty i chrupiący. Podaj z dowolną sałatką.
2. Patelnię spryskaj olejem w sprayu i zeszklij na nim posiekaną cebulę, czosnek. Mieszając podsmaż 2-3 minuty i dodaj makaron. Zestaw z ognia. Marchew pokrój w półplasterki i zblanszuj razem z różyczkami brokułów.
3. Rosół, koncentrat pomidorowy, musztardę, jajka i śmietanę i zmiksuj na gładki sos. Dodaj 3/4 startego sera i wlej miksturę do mieszanki makaronowej. Dodaj marchewkę i brokuły. Dobrze wszystko razem wymieszaj.
4. Przelej mieszankę do naczynia żaroodpornego i posyp pozostałym serem.
5. Zapiekaj w temperaturze 200 stopni przez 20 minut, aż wierzch będzie złoty i chrupiący. Podaj z dowolną sałatką.