Sposób przygotowania:
Drobiowy z pieczarkami
Pierś z kurczaka myjemy, rozcinamy poziomo i lekko rozbijamy pięścią, tak żeby pasowała na dno formy. solimy i pieprzymy.
Obrane i umyte pieczarki smażymy z pokrojonym porem przez 10 minut i na końcu dodajemy starty ser. Wykładamy na mięso.
Przykrywamy druga warstwą przeciętego i rozbitego kurczaka. Ponownie solimy i pieprzymy.
Całość zalewamy śmietaną.
Piekarnik rozgrzewamy do temperatury 190 stopni i pieczemy około 45 minut. Podajemy z puree ze słodkich ziemniaków i surówką z rukoli.
Obrane i umyte pieczarki smażymy z pokrojonym porem przez 10 minut i na końcu dodajemy starty ser. Wykładamy na mięso.
Przykrywamy druga warstwą przeciętego i rozbitego kurczaka. Ponownie solimy i pieprzymy.
Całość zalewamy śmietaną.
Piekarnik rozgrzewamy do temperatury 190 stopni i pieczemy około 45 minut. Podajemy z puree ze słodkich ziemniaków i surówką z rukoli.