Sposób przygotowania:
Gofrowy sandwich z piersią kurzą glazurowanąETAP 1:
Zacznij od przygotowania glazury do kurczaka. Składniki umieść w misce, wymieszaj trzepaczką. Piersi kurze umyj, usuń zbędne błonki, zanurz w glazurze. Wmasuj glazurę w kurczaka, możesz zamarynować pierś z kurczaka dzień wcześniej ale nie jest to konieczne. Piersi z glazurą umieść w naczyniu do zapiekania,wstaw do nagrzanego do 180 stopni piekarnika i piecz przez 30 minut.
W tym czasie przygotuj ciasto na gofry. Zmiksuj wszystkie składniki na jednolitą masę o konsystencji gęstej śmietany. Odstaw ciasto na chwilę aby odpoczęło.
Upieczone piersi z kurczaka lekko wystudź. Rozgrzej gofrownicę, smaż gofry na złoty kolor. Na suchej patelni zrumień plastry bekonu.
Przygotuj sandwiche: weź dwa gofry, przekrój je ostrym nożem po przekątnej. Dolną część sandwichy posmaruj kremowym serkiem, ułóż rukolę, piersi kurze, dodaj tarty cheddar, pomidorki oraz chrupki bekon. Przykryj górną kanapką, całość możesz przebić drewnianą szpadką aby sandwich zachował stabilność. Zjadaj na ciepło lub zimno.