Sposób przygotowania:
Duet gruszkowo- malinowy
Bardzo pyszne gruszki gotowane w winie podane z malinami i biała czekoladą.
Gruszki obrać, przekroić i wyciąć gniazda nasienne.
Parzyć je przez około 15 minut w białym winie z dodatkiem soku z cytryny i otartej skórki.
W międzyczasie roztopić biała czekoladę wraz z łyżką śmietany.
Po wyjęciu gruszek na talerze wypełnić je malinami.
Na sam koniec polać owoce jeszcze ciepłą czekoladą.
Gruszki obrać, przekroić i wyciąć gniazda nasienne.
Parzyć je przez około 15 minut w białym winie z dodatkiem soku z cytryny i otartej skórki.
W międzyczasie roztopić biała czekoladę wraz z łyżką śmietany.
Po wyjęciu gruszek na talerze wypełnić je malinami.
Na sam koniec polać owoce jeszcze ciepłą czekoladą.