Sposób przygotowania:
Duet gruszkowo- malinowy
Bardzo pyszne gruszki gotowane w winie podane z malinami i biała czekoladą.
Gruszki obrać, przekroić i wyciąć gniazda nasienne.
Parzyć je przez około 15 minut w białym winie z dodatkiem soku z cytryny i otartej skórki.
W międzyczasie roztopić biała czekoladę wraz z łyżką śmietany.
Po wyjęciu gruszek na talerze wypełnić je malinami.
Na sam koniec polać owoce jeszcze ciepłą czekoladą.
Gruszki obrać, przekroić i wyciąć gniazda nasienne.
Parzyć je przez około 15 minut w białym winie z dodatkiem soku z cytryny i otartej skórki.
W międzyczasie roztopić biała czekoladę wraz z łyżką śmietany.
Po wyjęciu gruszek na talerze wypełnić je malinami.
Na sam koniec polać owoce jeszcze ciepłą czekoladą.
![Duet gruszkowo- malinowy Duet gruszkowo- malinowy](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/duet-gruszkowo-malinowy-228924.jpg)
![Duet gruszkowo- malinowy Duet gruszkowo- malinowy](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/duet-gruszkowo-malinowy-228925.jpg)
![Duet gruszkowo- malinowy Duet gruszkowo- malinowy](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/duet-gruszkowo-malinowy-228926.jpg)
![Duet gruszkowo- malinowy Duet gruszkowo- malinowy](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/duet-gruszkowo-malinowy-228927.jpg)