AniaHania

AniaHania

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 131]

Dżem z leśnych jagód

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Dżem jagodowy uwielbia cała moja rodzina. Bardzo prosty w wykonaniu. Idealny do kanapek, naleśników, racuchów.

Dżem z leśnych jagód Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Dżem z leśnych jagód

 

Sposób przygotowania:

Dżem z leśnych jagód
Jagody należy bardzo dokładnie przebrać następnie dokładnie wypłukać pod bieżącą wodą. W kolejnym kroku jagody przesypać do garnka i na małym ogniu zacząć smażyć. Następnie wsypać cukier żelujący, doprowadzić do wrzenia i gotować przez około 20 minut, w międzyczasie mieszając

Gotowy, gorący dżem należy przełożyć do wcześniej przygotowanych słoiczków. Porządnie zakręcić i ustawić do góry dnem na jakiś czas.
Dżem z leśnych jagód
Jagody i cukier żelujący razem się smażą i już za chwilę będzie gotowy dżem ;-)