Sposób przygotowania:
Dżem jagodowy z jabłkiem
Jagody umyj i odsącz na sicie. Jabłka obierz, wytnij gniazda nasienne i zetrzyj na tarce jarzynowej. Owoce przełóż do garnka (z grubym dnem lub powłoką ceramiczną) dodaj cukier i smaż, najpierw na dużym ogniu, a kiedy owoce się zagotują i puszczą sok, ogień zmniejsz na mały, smaż do momentu aż owoce zgęstnieją. Dżem przełóż do czystych słoiczków, szczelnie zamknij i pasteryzuj ok.15min
![Dżem jagodowy z jabłkiem Dżem jagodowy z jabłkiem](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/dzem-jagodowy-z-jablkiem-344347.jpg)
![Dżem jagodowy z jabłkiem Dżem jagodowy z jabłkiem](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/dzem-jagodowy-z-jablkiem-344348.jpg)
![Dżem jagodowy z jabłkiem Dżem jagodowy z jabłkiem](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/dzem-jagodowy-z-jablkiem-344349.jpg)
![Dżem jagodowy z jabłkiem Dżem jagodowy z jabłkiem](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/dzem-jagodowy-z-jablkiem-344350.jpg)