AniaHania

AniaHania

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 131]

Kompot z leśnych jeżyn

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Kompot z jeżyn własnej roboty jest idealny do obiadu a i też ugasi pragnienie w upalne dni. Pyszny i zdrowy.

Kompot z leśnych jeżyn

Składniki:

Kompot z leśnych jeżyn

 

  • pół litra jeżyn
  • 2 litry wody
  • cukier

Sposób przygotowania:

Kompot z leśnych jeżyn
Jeżyny należy przebrać ( najlepsze będą te dorodne) i umyć. Następnie wrzucić do garnka, zalać wodą i doprowadzić do wrzenia.

Zmniejszyć gaz i gotować aż kompot nabierze intensywnego koloru. Gdy już będzie gotowy należy kompot przecedzić oraz posłodzić do smaku.

Podawać schłodzony, wtedy smakuje wyśmienicie. 

Tagi:

kompot owoce