Sposób przygotowania:
Egzotyczny deser
W pierwszej kolejności należy przygotować niezbędne składniki na deser, pomarańcze umyć i pokroić w plastry i wyporcjować do pucharków lub ozdobnych kieliszków, na mały płaski talerzyk wlewam kilka łyżek galaretki, którą wykorzystam do dekoracji,następnie należy rozpuścić galaretki, ostudzić je i zalać owoce cytrusowe, w dalszej kolejności należy włożyć do lodówki w celu schłodzenia, gdy galaretki stężeją wówczas przygotowuję śmietanę, w tym celu wlewam schłodzoną śmietankę do wysokiego naczynia, następnie, wsypuję cukier puder i ubijam całość na sztywną pianę. Ubitą śmietankę porcjuję na zastygniętej galaretce, następnie z galaretki, którą wlałam na mały, płaski talerzyk i wykrawam wykrawaczką małe kwiatki do dekoracji. Umieszczam kwiatki na ubitej śmietance i wykładam orzechy laskowe. Kiwi obieram, kroję w plasterki i nacinam kawałek plasterka, nakładam nacięty plasterek na brzegu pucharku z deserem.