Zsa Zsa

Zsa Zsa

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 130]

Ekspresowa "pizza" na cieście francuskim

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 3
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Taką "pizzę" na cieście francuskim wykonuje się w mgnieniu oka. Dużą zaletą jest też to, że możemy dodać praktycznie wszystko co mamy w lodówce.

Ekspresowa "pizza" na cieście francuskim Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Ekspresowa "pizza" na cieście francuskim

 

  • Ciasto francuskie- 1 op.
  • Czarne oliwki bez pestek - ok 15
  • Szynka - 5 dkg
  • Ser mozzarellą w plastrach - 2-3 plastry
  • Ser gouda- 2-3 plastry
  • Pieczarki- ok 7 pieczarek
  • Pomidorki koktajlowe- 10 szt.

Sposób przygotowania:

Ekspresowa "pizza" na cieście francuskim
Ciasto francuskie rozkładamy po prostu na blasze na papierze, w który ciasto było zawinięte. Ciasto smarujemy sosem- można wykonać typowy sos do pizzy, ale ja użyłam po prostu passaty.

Na ciasto wykładamy pokrojone, ulubione składniki albo to co akurat mamy ;) u mnie szynka, pieczarki, czarne oliwki, pomidorki oraz dwa rodzaje sera.

Naszą "pizzę" pieczemy ok. 15 minut w temperaturze 180'C w piekarniku nastawionym na pieczenie "góra-dół". Smacznego ! 


Ekspresowa "pizza" na cieście francuskim
Ciasto francuskie rozkładamy po prostu na blasze na papierze, w który ciasto było zawinięte.
Ekspresowa "pizza" na cieście francuskim
Ciasto smarujemy sosem- można wykonać typowy sos do pizzy, ale ja użyłam po prostu passaty.
Ekspresowa "pizza" na cieście francuskim
Na ciasto wykładamy pokrojone, ulubione składniki albo to co akurat mamy ;) u mnie szynka, pieczarki, czarne oliwki, pomidorki oraz dwa rodzaje sera.
Ekspresowa "pizza" na cieście francuskim
Naszą "pizzę" pieczemy ok. 15 minut w temperaturze 180'C w piekarniku nastawionym na pieczenie "góra-dół". Smacznego !

Tagi:

pizza