Sposób przygotowania:
Wątróbka drobiowa z jabłkiem i śliwką1

Wątróbkę obieramy z błonek myjemy i osuszamy.
Kroimy na mniejsze kawałki posypujemy pieprzem i obtaczamy w mące.
2

Myjemy śliwki przecinamy na pół wyjmujemy pestki. Myjemy jabłko nie obieramy tylko kroimy w plasterki .
Cebulę obieramy i kroimy w pióra.
3

Na patelni rozgrzewamy olej podsmażamy wątróbkę aż zmieni kolor.
Do podsmażonej wątróbki dodajemy cebulę i jabłka .
4

Do wątróbki dodajemy połówki śliwek dodajemy ocet balsamiczny i majeranek mieszamy ,nakrywamy patelnię.
5

Mieszamy wątróbkę aby się nie przypaliło. Uważamy aby warzywa się całkiem nie rozgotowały tylko zmiękły.
Przed podaniem doprawiamy solą i od razu podajemy po przygotowaniu.
POLECAM!!!
gusia1000