Sposób przygotowania:
Pizza na francuskim spodzie
Ciasto francuskie rozwinąć i ułożyć na papierze do pieczenia. Po nakłuwać widelcem i wstawić do piekarnika nagrzanego do 200 stopni i podpiec przez 10 minut.
W międzyczasie przygotować dodatki: salami i sery pokroić w kawałki.
Podpieczone ciasto wyjąć, posmarować sosem pesto i ułożyć dodatki: salami, ser żółty i mozzarellę.
Wstawić do piekarnika i piec aż sery się roztopi a ciasto zarumieni.
Pomidorki i rukolę umyć i osuszyć, pomidory pokroić w plastry.
Na upieczonej pizzy rozłożyć pomidory i rukolę, pokroić w kwadraty i od razu podawać.
W międzyczasie przygotować dodatki: salami i sery pokroić w kawałki.
Podpieczone ciasto wyjąć, posmarować sosem pesto i ułożyć dodatki: salami, ser żółty i mozzarellę.
Wstawić do piekarnika i piec aż sery się roztopi a ciasto zarumieni.
Pomidorki i rukolę umyć i osuszyć, pomidory pokroić w plastry.
Na upieczonej pizzy rozłożyć pomidory i rukolę, pokroić w kwadraty i od razu podawać.
Magdalena88
niezły kąsek
SylaUla
Alex_M
tu nie ma roszponki
SylaUla