Sposób przygotowania:
Eton Mess z truskawkami i frużeliną jagodową
Śmietankę ubić na sztywno z dodatkiem cukru pudru. Nałożyć po dwie łyżki śmietanki na dnie pucharków, posypać pokruszoną bezą.
Nałożyć łyżkę frużeliny z jagód. Ułożyć warstwę umytych, pokrojonych w ćwiartki truskawek.
Nałożyć kolejną warstwę śmietanki, posypać pokruszoną bezą.
Wyłożyć łyżkę frużeliny i pokrojone truskawki. Udekorować odrobiną śmietanki, truskawkami i pokruszoną bezą.
Podawać mocno schłodzone.
Nałożyć łyżkę frużeliny z jagód. Ułożyć warstwę umytych, pokrojonych w ćwiartki truskawek.
Nałożyć kolejną warstwę śmietanki, posypać pokruszoną bezą.
Wyłożyć łyżkę frużeliny i pokrojone truskawki. Udekorować odrobiną śmietanki, truskawkami i pokruszoną bezą.
Podawać mocno schłodzone.