Sposób przygotowania:
Ewulki – kulki
Herbatniki drobno posiekac. Do garnka wrzucic pól kostki masla i postawic na nagrzany palnik, dodac cukier i 2 lyzki kakao, dobrze wymieszac, zagotowac na średnim ogniu, ciagle mieszając. Gdy masa się zagotuje, dodajemy pokruszone herbatniki i mieszamy, po czym dodajemy aromat waniliowy i skondensowane mleko, chwilke mieszamy i zdejmujemy z palnika. Odstawiamy do ostygniecia. Kiedy masa będzie dostatecznie wychlodzona, formujemy kulki i obtaczamy kazda dokladnie w wiorkach kokosowych. Kulki układamy na plaskim talerzu i odstawiamy do lodowki na ok. 2 godziny. Ponieważ kulki mogą nam się troche spłaszczyć ( gdy masa nie jest dostatecznie schlodzona), po upływie 2 godzin gdy masa konkretnie stwardnieje, można ponownie kazda kulke ladnie wyklepac, by zlikwidowac splaczczony bok.
msewka
Natala1210
Doro
Pyza
msewka
Doro
kokos i orzech to nie moj smak, ale herbatniki to cos dla mnie. Dziekuje Ewcia za rade.
wio
nana17
mania
karita
A ja mam przepis na nie pod nazwą "ziemniaczki" hehehehe
mtm03
justynak223
sara24