Sposób przygotowania:
Faszerowane ogórki na zimno
Ogórki umyć, obrać, poprzekrawać wzdłuż na 2 części. Końcem łyżeczki wyjąć pestki, posypać solą i pieprzem, odwrócić i pozostawić na godzinę, aby wyciekł sok.
Szczypiorek i natkę pietruszki opłukać i posiekać.
Jajka ugotować na twardo, obrać, drobno poszatkować ze szczypiorkiem i pietruszką. Tuńczyk rozdrobnić. Dodać majonez i wszystkie składniki dokładnie wymieszać. Doprawić do smaku solą i pieprzem.
Ogórki napełnić przygotowaną masą. Udekorować kawałkami pomidora. Ułożyć na udekorowanym listkami sałaty półmisku.
Szczypiorek i natkę pietruszki opłukać i posiekać.
Jajka ugotować na twardo, obrać, drobno poszatkować ze szczypiorkiem i pietruszką. Tuńczyk rozdrobnić. Dodać majonez i wszystkie składniki dokładnie wymieszać. Doprawić do smaku solą i pieprzem.
Ogórki napełnić przygotowaną masą. Udekorować kawałkami pomidora. Ułożyć na udekorowanym listkami sałaty półmisku.