pati091195

pati091195

Kuchcik
[Przepisów: 1]

Faworki

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Dobrze wymieszać składniki ręką i zrobić z niego kulę,którą przeciąć na pół

Faworki

Składniki:

Faworki

 

 

 

Sposób przygotowania:

Faworki
Najpierw rozwałkować jedną połowę a potem drugą ciasta. Rozwałkowane ciasto pociąć na 5cm paski następnie pociąć je w połowie na 10cm paski a w nich na środku zrobić małe szparki. Jeden koniec paska włożyć do szparki i przeciągnąć go przez środek. Faworki piec w oleju w głębokiej patelni,po usmażeniu faworków wyjąć je na talerz na którym leży ręcznik papierowy,żeby olej nie został na dnie talerza. Po ostygnięciu faworków posypać je cukrem pudrem. Na koniec życzę smacznego!!!