Sposób przygotowania:
Filet w kokosie
Filet opłukać, osuszyć papierowym ręcznikiem i pokroić w dużą kostkę. Każdy kawałek oprószyć solą pieprzem oraz papryką nabić na małe wykałaczki. Do miseczki wbić jajko dodać kilka kropel soku z cytryny , szczyptę soli i papryki. Każdy kawałek kurczaka zamoczyć w jajku a następnie obtoczyć w wiórkach kokosowych. Na patelni rozgrzać 2-3 łyżki masła i smażyć kawałki na złoty kolor. Po usmażeniu można nabić na połówkę jabłka.
![Filet w kokosie Filet w kokosie](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/filet-w-kokosie-197151.jpg)
![Filet w kokosie Filet w kokosie](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/filet-w-kokosie-197152.jpg)
![Filet w kokosie Filet w kokosie](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/filet-w-kokosie-197153.jpg)