kasienka1987

kasienka1987

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 144]

filety rybne na warzywach pod śmietanką*

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Danie dla leniucha , proste i szybkie w przygotowaniu . Nie wymaga dużego zaangażowania ani umiejętności , smakuje wybornie.

filety rybne na warzywach pod śmietanką* Więcej zdjęć (2)

Składniki:

filety rybne na warzywach pod śmietanką*

 

Sposób przygotowania:

filety rybne na warzywach pod śmietanką*
Paprykę myjemy i kroimy w paski, marchew i cebulę obieramy i również kroimy w talarki .Niewielkie żaroodporne naczynie delikatnie natłuszczamy , później układamy równomiernie wymieszane warzywa , posypujemy delikatnie solą i pieprzem. Filety tniemy na kawałki ok 10 cm. i układamy na warzywach. Włączamy piekarnik na 200 'C .Do niewielkiego garnka wlewamy śmietankę i pół szkl .wody mieszamy . Podgrzewamy aż do zagotowania , na koniec wsypujemy koperek szczyptę pieprzu i soli. Gorącym płynem polewamy warzywa i rybę. Pieczemy 25-30 min. bez przykrycia .Gotową rybkę podajemy z ziemniakami i surówką .
filety rybne na warzywach pod śmietanką*
rybę zapiekamy przez ok 25-30 min bez przykrycia.

Tagi:

śmietanka