jaga85

jaga85

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1974]

Fioletowo-pomarańczowa surówka

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 11

Surówek jest tyle, że można by napisać o nich pokaźną książkę

Fioletowo-pomarańczowa surówka Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Fioletowo-pomarańczowa surówka

 

 

Sposób przygotowania:

Fioletowo-pomarańczowa surówka
Czerwona kapustę oczyszczamy: usuwamy wierzchnie liście, płuczemy. Osuszoną drobno szatkujemy. Rozdrobniona przekładamy do miski i delikatnie nasalamy, by zmiękła. Pomarańcze dokładnie obieramy. Obraną kroimy w gruba kostkę. Paprykę myjemy, usuwamy gniazda nasienne i kroimy w kostkę. Oczyszczonego pora kroimy w cieniutkie plasterki. Tak przygotowane składniki przekładamy do jednej miski. Delikatnie mieszamy, doprawiamy i polewamy oliwą z oliwek. Podajemy.
Fioletowo-pomarańczowa surówka
Oczyszczonego pora kroimy w cienkie plasterki
Fioletowo-pomarańczowa surówka
Pomarańcze obieramy i kroimy w grubą kostkę
Fioletowo-pomarańczowa surówka
Kapustkę szatkujemy, a następnie nasalamy
Fioletowo-pomarańczowa surówka
Czerwoną paprykę oczyszczamy kroimy w kostkę